Komt u in aanmerking voor de Groninger isolatie subsidie?

Als u en uw woning onder een van onderstaande doelgroepen valt komt u in aanmerking voor extra subsidie om uw woning in Groningen of Noord-Drenthe extra te isoleren.

Bewoners met een (middel)zware versterking

Hierbij gaat het om woningen waarbij de versterking minimaal vier maanden duurt en de bewoners in die periode niet thuis kunnen wonen. Voor deze groep worden de isolatiekosten volledig meegenomen in de versterkingsoperatie.

Bewoners binnen het versterkingsgebied

Mensen die in het versterkingsgebied wonen krijgen 100% van de isolatie- en ventilatiekosten vergoed tot een maximum van €40.000. Dit geldt ook voor woningen die aan de veiligheidsnorm voldoen, woningen die nog voor lichte versterking in aanmerking komen, en wijken waar meer dan 30% van de woningen binnen de versterkingsoperatie vallen. (Gemeenten: Delftzijl, Loppersum, Appingedam, Ten Boer, Deel Eemsland, deel Oldambt, deel Midden Groningen)

Alle bewoners in Groningen en drie gemeenten in Noord-Drenthe die maximaal 140% van het minimumloon verdienen

Dit betreft alle mensen met dit inkomen in de provincie Groningen en drie gemeenten in Noord-Drenthe (Aa en Hunze, Noordenveld en Tynaarlo). Zij krijgen 100% van de isolatiekosten vergoed tot een maximum van €40.000.

Bewoners in de rest van de provincie Groningen en drie gemeenten in Noord-Drenthe

Deze groep krijgt 50% subsidie voor isolatiemaatregelen tot een maximum van €20.000. Dit is inclusief de ISDE-subsidie. Voor woningeigenaren die de overige 50% niet zelf kunnen betalen, is er een mogelijkheid tot voorfinanciering via het Nationaal Warmtefonds.

Vergoeding voor huurwoningen

Ook particuliere woning verhuurders in Groningen en Noord-Drenthe kunnen aanspraak maken op deze subsidie. De eigenaar van de verhuurde woning dient hiervoor zelf de aanvraag te doen.

Meer weten over uw situatie?

Wilt u weten welke isolatie maatregelen u kunt nemen voor uw woning? Bel: 0546-643907 voor meer informatie of maak gelijk een afspraak