Waarom isoleren in Groningen?

Isoleren van uw woning biedt talloze voordelen, waaronder:

 • Lagere energiekosten: Door goede isolatie vermindert u het energieverbruik en bespaart u op uw energierekening. In een goed geïsoleerd huis blijft de warmte beter behouden, waardoor u minder hoeft te stoken. Dit resulteert direct in lagere energiekosten.
 • Comfort: Een goed geïsoleerd huis is in de winter warmer en in de zomer koeler. Dit betekent dat uw woning het hele jaar door comfortabel is, ongeacht de buitentemperaturen. Door isolatie verdwijnen tocht en koude plekken in huis.
 • Duurzaamheid: Minder energieverbruik betekent minder CO2-uitstoot, wat goed is voor het milieu. Door te isoleren draagt u bij aan een beter milieu en helpt u de klimaatdoelstellingen te bereiken.
 • Waardevermeerdering: Een goed geïsoleerde woning heeft een hogere marktwaarde. Potentiële kopers zijn vaak bereid meer te betalen voor een woning die al energiezuinig is.
 • Gezondheid: Goede isolatie zorgt ook voor een betere luchtkwaliteit binnenshuis. Het voorkomt vochtproblemen en schimmelvorming, wat gezondheidsproblemen kan helpen voorkomen.

Subsidies voor isolatie in Groningen

De overheid biedt aantrekkelijke subsidies voor isolatiemaatregelen in Groningen. Woningeigenaren in Groningen en Noord-Drenthe kunnen vanaf het 1e kwartaal van 2025 subsidie aanvragen om hun woning te isoleren. Deze subsidies zijn onderdeel van de maatregelen om mensen met aardbevingsschade te helpen.

Subsidie aanvragen kan met terugwerkende kracht vanaf 25 april 2023 en loopt tot en met 31 december 2035. Dit betekent dat woningeigenaren die vanaf 25 april 2023 isolatiemaatregelen hebben genomen hiervoor een vergoeding kunnen krijgen. Wilt u meer weten over de subsidies? Plan dan nu een vrijblijvend adviesgesprek. Onze adviseur komt graag bij u langs.

Plan uw adviesgesprek

Doelgroepen voor isolatie subsidie in Groningen

Er is onderscheid gemaakt tussen vier verschillende groepen die in aanmerking komen voor subsidie:

 1. Bewoners met een (middel)zware versterking: Hierbij gaat het om woningen waarbij de versterking minimaal vier maanden duurt en de bewoners in die periode niet thuis kunnen wonen. Voor deze groep worden de isolatiekosten volledig meegenomen in de versterkingsoperatie.
 2. Bewoners binnen het versterkingsgebied: Mensen die in het versterkingsgebied wonen krijgen 100% van de isolatie- en ventilatiekosten vergoed tot een maximum van €40.000. Dit geldt ook voor woningen die aan de veiligheidsnorm voldoen, woningen die nog voor lichte versterking in aanmerking komen, en wijken waar meer dan 30% van de woningen binnen de versterkingsoperatie vallen. (Gemeenten: Delftzijl, Loppersum, Appingedam, Ten Boer, Deel Eemsland, deel Oldambt, deel Midden Groningen)
 3. Alle bewoners in Groningen en drie gemeenten in Noord-Drenthe die maximaal 140% van het minimumloon verdienen: Dit betreft alle mensen met dit inkomen in de provincie Groningen en drie gemeenten in Noord-Drenthe (Aa en Hunze, Noordenveld en Tynaarlo). Zij krijgen 100% van de isolatiekosten vergoed tot een maximum van €40.000.
 4. Bewoners in de rest van de provincie Groningen en drie gemeenten in Noord-Drenthe: Deze groep krijgt 50% subsidie voor isolatiemaatregelen tot een maximum van €20.000. Dit is inclusief de ISDE-subsidie. Voor woningeigenaren die de overige 50% niet zelf kunnen betalen, is er een mogelijkheid tot voorfinanciering via het Nationaal Warmtefonds.

 

Wilt u weten welke isolatiemaatregelen voor uw woning het meeste effect hebben? Wij komen graag bij u langs voor een persoonlijk adviesgesprek.

Plan uw adviesgesprek

Onze isolatie diensten

Wij bieden een breed scala aan isolatiediensten, waaronder:

Voor alle daken

Dakisolatie

Een van de meest effectieve manieren om warmteverlies te voorkomen is dakisolatie. Warme lucht stijgt op en zonder goede isolatie verliest u veel warmte via het dak. Wij bieden diverse oplossingen voor zowel schuine als platte daken.

Hoogwaardige isolatie

Muurisolatie

Veel warmte gaat verloren via de muren. Door spouwmuurisolatie of buiten muurisolatie toe te passen, kunt u dit verlies drastisch verminderen. Wij gebruiken hoogwaardige materialen die langdurig effectief blijven.

Lekkere warme voeten

Vloerisolatie

Koude voeten behoren tot het verleden met goede vloerisolatie. Dit voorkomt warmteverlies naar de kruipruimte en verhoogt het comfort in uw woning aanzienlijk.

Vervanging van glas en plaatsen van ventilatieroosters

Enkel glas kan veel warmte laten ontsnappen. Door het vervangen van enkel glas door HR++ of triple glas, houdt u de warmte beter binnen. Ventilatieroosters zorgen voor een goede luchtcirculatie en voorkomen vochtproblemen.

Dichten van naden en kieren

Kleine openingen kunnen veel tocht en warmteverlies veroorzaken. Door naden en kieren te dichten, verbetert u de isolatie van uw woning aanzienlijk.

Extra isolatie maatregelen

Zoals het plaatsen van zonnepanelen en warmtepompen. Deze maatregelen kunnen vaak gecombineerd worden met isolatie om uw woning nog energiezuiniger te maken.

Waarom Esbi Huis en Lindenhovius?

Wij zijn een bouwcombinatie gevestigd in Overijssel en in het noorden van het land. Wij combineren Prefab Houtsketel Bouw met traditionele bouwmethoden en hebben meer dan 100 jaar ervaring in aan- en verbouw, nieuwbouw, isoleren en verduurzamen van woningen. Kenmerkend voor ons zijn één aanspreekpunt, goede contacten en korte lijntjes met vakmensen op de werkvloer.

Onze voordelen:

 • Deskundig advies en maatwerk oplossingen: Wij bieden persoonlijk advies dat is afgestemd op uw specifieke situatie en wensen. Elke woning is uniek, en daarom maken wij altijd een plan op maat.
 • Persoonlijke begeleiding van begin tot eind: Van de eerste kennismaking tot de oplevering van het project, wij begeleiden u door het hele proces. Zo weet u precies waar u aan toe bent.
 • Uitgebreide ervaring in de bouw en verduurzaming van woningen: Met meer dan 100 jaar ervaring in hebben wij de kennis en expertise om uw project tot een succes te maken.

Neem actie en ontvang advies

Bent u klaar om uw woning te isoleren en te profiteren van de subsidies? Klik op de onderstaande knop om een vrijblijvend adviesgesprek te plannen. Onze experts staan voor u klaar om u te helpen bij het verduurzamen van uw woning.

Plan uw adviesgesprek

Maakt u de afspraak liever telefonisch of per e-mail? Dat kan natuurlijk ook! U kunt ons bereiken op 0546-643907 en energiezuinig@esbihuis.nl.

Heeft u eerst nog vragen of behoefte aan advies op afstand? Dan kunt u ons natuurlijk ook bellen of mailen. Wij zijn er om u verder te helpen!

Een passend plan voor het verduurzamen van uw woning

Wij helpen u bij het maken van een goed en passend plan voor het verduurzamen van uw woning. Door op de juiste manier te isoleren en te ventileren krijgt u een duurzame en energiezuinige woning met lage energiekosten. Uw wensen en verwachtingen zijn de kern van het plan dat we samen maken.

Onze stappen:

 1. Vrijblijvend isolatie adviesgesprek: Wij komen volledig vrijblijvend bij u langs en inspecteren de huidige staat van uw woning. Zodra de isolatiemogelijkheden duidelijk zijn bespreken we uw wensen en inventariseren we uw subsidiemogelijkheden. Op basis hiervan maken we een voorlopig plan speciaal voor uw woning.
 2. Offerte op maat: Op basis van het plan maken we een duidelijke en gedetailleerde offerte. Hierin staan alle kosten en werkzaamheden duidelijk beschreven. Daarbij geven we aan welke onderdelen voor subsidie in aanmerking komen.
 3. Uitvoering: Zodra u akkoord geeft plannen we de werkzaamheden in. Onze vakmensen zorgen voor een vakkundige uitvoering van de isolatiemaatregelen.
 4. Oplevering en nazorg: Na afronding van de werkzaamheden nemen we alles met u door en zorgen we dat alles naar wens is. Mocht er later toch nog iets zijn, dan staan wij voor u klaar.

Maak vandaag nog een afspraak voor een gratis adviesgesprek en ontdek de voordelen van isoleren in Groningen.

Plan uw adviesgesprek